1. kvartal 2018


Trademark: AKKC-styrmanden ta'r imod
Til maj er det et år siden Nicolaj Holm satte sig i direktørstolen i Aalborg Kongres & Kultur Center. Det markerede Trademark Future Lounge med et eksklusivt møde med AKKC-styrmanden himself tirsdag 20. marts 2018. Nicolaj Holm kom blandt andet ind på sine tanker om fornyelse af et af landets førende eventsteder, nyheder på det kulturelle program og bæredygtighed i den daglige drift - det sidste med udgangspunkt i, at AKKC i efteråret 2017 som det første og hidtil eneste eventsted i Danmark blev certificeret efter den internationale standard ISO 20121 for bæredygtige events.

Galleri_2018/Trademark_akkc2018

Generalforsamling 2018
Erhverv Norddanmark holdt sin ordinære generalforsamling 8. marts 2018 i VIP-loungen i Gigantium, Aalborg Øst. Det overordnede tema for dagen var disruption og deleøkonomi og vi fik derfor besøg af Jesper Bove-Nielsen, der blandt andet er CEO for Vigo ApS og forfatter til bogen "Den nye deleøkonomi". Han belyste i dagens hovedtale, hvad adgangssamfundet og deleøkonomien betyder for vores virksomheder og forretningsmodeller, ligesom han berørte, hvordan vi ledelsesmæssigt håndterer disruption. Derefter fulgte oplæg fra to nordjyske virksomhedsledere: Først CEO Allan Mørch fra AskCody og så CEO Jakob Norgaard Mortensen fra Venue Manager. Lektor Kjeld Nielsen fra Aalborg Universitet stod for den afsluttende debat mellem de tre talere og de mest spørgelystne blandt de cirka 130 deltagere i generalforsamlingen.

Galleri_2018/Generalforsamling2018

Rådmandsmødet 2018
Det er helt centralt for os at have tæt kontakt til og positiv dialog med de politiske beslutningstagere. Derfor har vi i en lang årrække holdt Nordjysk Åbningsdebat med regionens medlemmer af Folketinget og nytårskur med Aalborgs borgmester. Og i slutningen af februar var vi så sammen med Spar Nord vært for det seneste politiske arrangement i form af et møde med Aalborg Kommunes rådmænd.
Desværre blev arrangementet ramt af to sene afbud fra politikerne, men Mai-Britt Iversen, Tina French Nielsen, Mads Duedahl og Jørgen Hein var ikke just mundlamme, så det blev en livlig eftermiddag og i eftermiddagens løb nåede man at runde så forskellige emner som midtbyparkering og Den Tredje Limfjordsforbindelse, nedbringelse af ledigheden, SMV-vækst og iværksætteri.
På baggrund af den store tilslutning til Rådmandsmødet og de gode tilbagemeldinger, vi har fået, bliver der arbejdet på et tilsvarende arrangement i 2019.


Galleri_2018/Raadmandsmoedet2018

Rare Wine Invest
Med et godt glas champagne i hånden besøgte vi den 7. og den 28. februar Danmarks største lager for sjældne, dyre og eksklusive vine. Hos Rare Wine Invest ligger vin for tæt ved 100 mio. kr., så besøget åbnede ind til en lukket verden, hvor vi fik et sjældent indblik i forretningsgangen i en af Europas største virksomheder indenfor handel med sjældne, dyre og eksklusive vine. Direktør i Rare Wine Invest Anders Børsen fortalte om, hvorfor investering i vin er mere populært end nogensinde og gav svar på, hvorfor nogle vine stiger i værdi, mens andre ikke gør og hvilke tanker man gør sig, når man forvalter investeringsvin for flere end 70 investorer. I forbindelse med arrangementet var Rare Wine Invest vært med tre gode glas vin og passende snacks.

Galleri_2018/Rare_wine_invest

Trademark: BoxTown
8. februar 2018 besøgte Trademarkerne BoxTown, hvor Kathrine Skovsgård fortalte om stedets tilblivelse og aktiviteter. Der var selvfølgelig rundvisning i BoxTown og der blev rundet af med en menuen præget af råvarer fra lokale gårde - alt sammen bæredygtig og økologisk og dermed i tråd med konceptet for BoxTown.

Galleri_2018/trademark_boxtown

Seniorgruppen: Kræftens Bekæmpelse
Erhverv Norddanmarks seniorer indledte 5. februar 2018 det nye års mødeprogram med et besøg hos Kræftens Bekæmpelse i Aalborg. Efter en kort rundvisning i huset var der orientering om blandt andet organisationens arbejdsopgaver og tilbud, husets rådgivning og ansatte, de daglige funktioner og de frivilliges opgaver.

Galleri_2018/senior_kb

Nytårs kick-off: Ledelse af den digitale generation
Erhvervsforsker Søren Schultz Hansen stod for 2018-udgaven af Erhverv Norddanmarks nytårs-kickoff, da han 30. januar klædte deltagerne på til at lede morgendagens digitale medarbejdere. Han gav blandt andet et indblik i, hvordan man som leder kan udnytte deres potentialer og skabe de rette rammer, så man undgår demotiverede medarbejdere og skaber grobund for innovative vidensarbejdere. Samtidig leverede han et indblik i de unges univers og forventninger til kommunikation, ligesom han gav ledelseværktøjer til, hvordan man kan mindske kløften mellem den yngre og den ældre generation.

Galleri_2018/Nytaars_kickoff

Nytårskuren 
Erhverv Norddanmark tog den anden mandag i 2018 hul på det nye år med et brag af en nytårskur. Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen gav en fyldig indføring i igangværende og kommende projekter og udfordringer i kommunen, journalist Jørgen Pyndt formidlede et stort udvalg af de mange spørgsmål, der var kommet ind fra organisationens medlemmer, og direktør Lasse Nyby gav det nye hovedsponsorsamarbejde mellem Spar Nord og Erhverv Norddanmark velvalgte ord med på vejen. Med flere end 350 deltagere og en alenlang venteliste satte nytårskuren 2018 ny rekord for dette traditionsrige arrangement.

Galleri_2018/Nytaarskuren_2018Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest