1. kvartal 2020


Lars Løkke Rasmussen og LøkkeFonden - Danmark har et drengeproblem
Onsdag den 11. marts kunne Erhverv Norddanmark i samarbejde med Dansk Erhverv invitere på oplæg ved Lars Løkke Rasmussen og Løkkefonden.

Dagen bød på morgenmøde med morgenmad og efterfølgende oplæg ved Lars Løkke Rasmussen og direktør for Løkkefonden Frederik Meyer. Her fik de deltagende et godt indblik i det fantastiske arbejde som Løkkefonden står for, hvor de formår at gøre en enorm forskel for drenge på kanten af det danske samfund.

Der skal ligeledes lyde en stor tak til Beierholm, som lagde lokaler og faciliteter til dagens arrangement.

Galleri_2020/Loekke_Fonden

Seniorgruppen: Virksomhedsbesøg hos Agri Nord
Onsdag den 4. marts havde Erhverv Norddanmarks Seniorgruppe fornøjelsen af at aflægge besøg hos landboforeningen, Agri Nord. 

Her blev vi taget godt imod af adm. direktør Kim Koch, der kunne fortælle om organisationen der repræsenterer det samlede danske landbrugs- og fødevareerhverv, og som i øvrigt er Danmarks største kompetenceklynge med 145.000 beskæftigede og en samlet eksport på mere end 100 milliarder kroner årligt.

Traditionen tro bød dagens virksomhedsbesøg også på rundvisning på domicilet samt afsluttende kaffe og kage.


Seniorgruppen/AgriNord

Aalborg Pirates - Sponsor- og Samarbejdspartnerarrangement
- Intelligent infrastruktur og mobilitet
Fredag den 28. februar inviterede Erhverv Norddanmark til Sponsor- og Samarbejdspartnerarrangement. 

Der blev på aftenen drøftet intelligent infrastruktur og mobilitet, hvor vi kunne nyde godt af oplæg fra Jonas Hammershøj Olesen - COWI, Ivar Svande - Vejdirektoratet og Svend Erik Pedersen - Aalborg Kommune. 

Aftenen Bød derudover på spisning og ishockeykamp mellem Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks.

Galleri_2020/AalborgPirates_Spons

Rådmandsmødet 2020
Tirsdagen den 25. februar kunne Erhverv Norddanmark, i samarbejde med Spar Nord, for fjerde gang invitere til rådmandsmøde.

Fem af de seks rådmænd var til stede til dette års udgave, hvor de hver især præsenterede deres bud og visioner for hvordan Aalborg Kommune skal udvikle sig og blive til det foretrukne sted at drive virksomhed i. Rådmændene fik desuden mulighed for at specificere hvilke erhvervsrelaterede arbejdsopgaver de vægter højest indenfor deres respektive forvaltninger.

Afslutningsvist bød aftenen på dialog mellem rådmændene, skarpt anført af journalist og moderator, Jørgen Pyndt.


Galleri_2020/Raedmandsmoede

Erhvervspotentiale i internationale studerende
Fredag den 14. februar inviterede Erhverv Norddanmark, i samarbejde med International House North Denmark, til konference med internationale studerende som fokusområde.

Aalborg tiltrækker flere og flere internationale studerende, og der ligger et stort potentiale i disse mange studerende. Derfor blev der på dagen diskuteret og talt om hvordan vi kan får udnyttet dette store potentiale, og hvordan vi kan få flere af de internationale studerende ud i virksomheder, hvor de virkelig kan gøre gavn og skabe værdi.

Tak til oplægsholderne:
Nikolaj Lubanski - Copenhagen Capacity, Thomas Kastrup-Larsen - borgmester,
Rikke Alkert - Eurowind Energy A/S, Kristian Nielsen - AAU,
Kurt Bennetsen - Erhverv Norddanmark, Tue Werner Mikkelsen - UCN International
og Lotte Burholt Pedersen - AAU Career.


Galleri_2020/Erhvervspotentiale_Int_Stud

Trademark: Esport og forretningsudvikling
Coolshop.com og Geeks Gone Wild stod i weekenden den 24.-26. januar bag et storslået arrangement i Gigantium i form af LAN-eventet, CoolshopGGW 2020.

Trademark Future Lounge havde i denne forbindelse inviteret på et ekstraordinært netværksarrangement, hvor esporten og dens udvikling var i højsædet. Til at dygtiggøre os indenfor dette område havde vi Christian R. D. Madsen, konsulent ved Odense kommune, til at fortælle os om hvordan man i Odense kommune er begyndt at anvende esporten som rekrutteringsværktøj. Herudover kunne Christian Tanbæk Nielsen, porteføljekundechef ved Vækstfonden, bringe indsigt i esporten som industri samt hvad vi kan forvente af udvikling indenfor sporten.
Dagen blev suppleret med en 'Behind The Scenes' rundvisning, efterfulgt af diverse gaming aktiviteter og frokost.


Galleri_2020/Esport

Nytårskur med Thomas Kastrup-Larsen
7. januar 2020 kunne Erhverv Norddanmarks formand Rasmus Haugaard byde 500+ deltagende velkommen til årets nytårskur. Indledningsvis gav Spar Nords administrerende direktør Lasse Nyby en økonomisk vejrudsigt for den nordjyske erhvervsudvikling, blandt andet med en forventning om fremgang i lavere gear. Desuden pointerede han, at beskæftigelsen i Nordjylland halter efter resten af landet, hvilket kommer til at skabe økonomiske udfordringer.

Dagens hovedtaler var Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der konkretiserede forventninger og udfordringer i det nye år. Han lagde blandt andet vægt på udfordringer som infrastruktur, jobvækst og faciliteter til virksomhederne. Borgmesteren nævnte tre ønsker til 2020: Beslutning om Den Tredje Limfjordsforbindelse, at der for alvor kommer gang i jobvæksten samt at developere bygger mere til produktion, lager og kontor.

Nytårskuren blev afsluttet med debat om erhvervsudviklingen lokalt og regionalt - med deltagelse af Rasmus Haugaard, Thomas Kastrup-Larsen, Lasse Nyby, studieleder Carsten Frank Jørgensen fra UCN og Søren Christensen, der er ansvarshavende chefredaktør hos Nordjyske Medier. 

Galleri_2020/Nytaarskur2020

Trademark: Nytårskur - behind the scenes
Nytårskuren 7. januar 2020 blev tyvstartet af Trademark Future Lounge, hvis medlemmer mødtes med Socialdemokratiets gruppeformand Nuuradiin Hussein. Han talte blandt andet om udviklingen i Aalborg, herunder særligt det stigende antal indbyggere, virksomheder og arbejdspladser samt studerende. Efter en rundvisning på Teater Nordkraft gik deltagerne videre til nytårskur sammen med de øvrige Erhverv Norddanmark-medlemmer.

Galleri_2020/Trademark_NytaarskurHovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest