2. kvartal 2018


Jubilæumsgrill hos Comwell Rebild Bakker 
Der gik for alvor masterchef i den, da Erhverv Norddanmark i anledning af Comwell Rebild Bakkers 30 års jubilæum sammen med hotellet inviterede til grillarrangement 13. juni 2018. Der blev lagt ud med en kort velkomst og introduktion til Comwell Rebild Bakker ved hotelchef Jane Andersen, hvorefter køkkenchefen introducerede deltagere til eftermiddagens konkurrence "Grilldysten". I dysten konkurrerede deltagerne i kunsten at tilberede mad over grill baseret på opskrift, råvarer og griller leveret af køkkenchefen. Inden herlighederne blev spist, blev holdenes indsats vurderet på kreativitet, anretning, evne til at frembringe smag og selvfølgelig holdets begejstring undervejs i processen. Til dem, der går op i den slags, kan det oplyses, at konkurrencen blev vundet af hold 4.

Galleri_2018/Comwelljubigrill

Trademark: Textur og fødevareoverskud

"God mad og drikke til en pris hvor alle kan være med - mens vi forsøger at gøre vores til at sænke det stigende madspild i Danmark". Det var i al korthed, hvad Restaurant Textur præsenterede for medlemmerne af Trademark Future Lounge, da de i begyndelsen af juni 2018 var på besøg på restauranten på Vesterbro i Aalborg. I Textur-oplægget var der fokus på råvareudnyttelse og differentiering i forhold til andre restauranter i Aalborg, hvorefter Bente Schjødt fra Nordjysk Fødevareoverskud fortalte om non-profit organisationens indsats for bæredygtighed og social ansvarlighed. Dette kommer til konkret udtryk hver uge, når der bliver hentet overskudsmad hos grossister og detailhandlende - for derefter at blive fordelt til sociale organisationer, asylcentre samt socialt udsatte familier og enkeltpersoner i Nordjylland. Arrangementet blev rundet behørigt af med en spændende menu med passende vine.Galleri_2018/madmedoverskud

Seniorgruppen: Virksomhedsbesøg hos Aabybro Mejeri
Solen skinnede lystigt og der var på den pæne side af 20 grader, da Seniorgruppen midt i maj var på Aabybro Mejeri, så i den forstand kunne rammerne ikke være ret meget bedre. Dertil kom en veloplagt mejeriejer og direktør N.H. Lindhardt, der under rundvisning på mejeriet fortalte om dets historie, familiens liv med og på mejeriet og naturligvis om produktionen af blandt andet Ryå Is. Det blev også til en kort film om mejeriet, inden rundturen sluttede i garagen med smagsprøver af isproduktionen. Arrangementet blev afrundet i Café Privaten, hvor der var kaffe og hjemmebagt kage - med is, forstås.

Galleri_2018/ryaa_mejeri

Seniorgruppen: Virksomhedsbesøg hos Fårup Sommerland
I 2015, 2016 og 2017 blev Fårup Sommerland kåret som den 2.-bedste forlystelsespark i Europa, men hvad sker der egentlig bag kulisserne - og hvordan forbereder parken sig til den sæson, der begynder sidst i april? Det fik Seniorgruppen et unikt indblik i, da den 16. april 2018 besøgte Fårup Sommerland. Efter velkomst og rundvisning på Hotel Fårup fulgte en grundig indføring i emner som Fårup Academy, bålhuset og teknikken bag forlystelserne. 

Galleri_2018/Faarup_senior

GomSpace - kom med ud i rummet
En onsdag eftermiddag i april 2018 fik medlemmerne mulighed for at komme ud i rummet med GomSpace - eller i al fald at få et enestående indblik i de himmelstræbende aktiviteter i den nordjyske virksomhed.
Administrerende direktør Niels Buus fortalte om den rejse, GomSpace har været på fra den spæde start til børsnoteret virksomhed med raketfart. Og han gav - blandt andet på baggrund af titlen som "Årets leder
2017" - et indblik i, hvad der efter hans vurdering er god ledelse og hvilke krav en højteknologisk virksomhed som GomSpace stiller til ledelsen.


Galleri_2018/GOMspace11

Planlov
Erhverv Norddanmark samarbejder i forbindelse med arrangementer ofte med partnere og det var også tilfældet, da der 5. april 2018 blev holdt gå-hjem-møde om planloven. Bag arrangementet stod Aalborg Kommune, HaugaardBraad Advokatfirma, Nybolig Erhverv Aalborg og Erhverv Norddanmark - og tre af partnerne leverede faglige vinkler på dagens emne. Advokat Flemming Elbæk fra HaugaardBraad Advokatfirma talte om planlovens rammer for regulering af erhvervs- og produktionsvirksomheder, herunder nye muligheder for detailhandelsplanlægning, mens emnet for planlægger Mette Kristoffersen fra Plan og Udvikling/Aalborg Kommune var den moderniserede planlovs betydning for kommunens virksomheder set fra et kommunalt perspektiv. Endelig tog erhvervsmægler Steen Royberg fra Nybolig Erhverv Aalborg temperaturen på markedet for erhvervsejendomme, ligesom han talte om planloven i praksis.

Galleri_2018/Planlov

Spanien - en strategisk forretningspartner
D'Wine Group, Erhverv Norddanmark, det spanske ministerium for økonomi, industri og konkurrenceevne (ICEX) og Spaniens Ambassade i København stod i fællesskab bag, da der 11. April 2018 blev inviteret til arrangement om Spanien. Dagens emne var investeringer i og handel med Spanien og hvordan virksomheder fra Norddanmark kan drage fordel af et samarbejde med det største land på den iberiske halvø.


Galleri_2018/denspanskeambassadeHovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest