3. kvartal 2018


Nordjysk Åbningsdebat 2018 
Traditionen tro fandt Nordjysk Åbningsdebat sted kort før Folketingets åbning. Dette års udgave var speciel, for det var sidste gang, inden vi skal til folketingsvalg - senest i sommeren 2019. Dermed var det også sidste gang med de nuværende nordjyske medlemmer af Folketinget. Nogen har valgt ikke at stille op igen. Og andre vil måske ikke få den opbakning fra vælgerne, som de drømmer om. Den tid, den glæde - eller sorg. Dagens debat, der endnu en gang blev ledet af Søren Wormslev, koncentrerede sig om tre centrale emner: Beskæftigelse, infrastruktur og Nordjylland som Danmarks grønne region.

Galleri_2018/Aabningsdebat_2018

Mød EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager
De store tal - og tanker - stod i kø, da EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager besøgte Aalborg Kongres & Kultur Center 17. september 2018. I sin velkomst sagde Erhverv Norddanmark-formand Steen Royberg, at Margrethe Vestager er vant til store tal. Naturligvis fra 2011 til 2014 hvor hun som økonomiminister forholdt sig til finanslovens milliarder, men bestemt ikke mindre siden hun blev konkurrencekommissær. Her har hun adskillige gange langet alvorlige lussinger ud - blandt andet 32 mia. kr. til Google, 21,6 mia. kr. til et lastvognskartel, yderligere 18 mia. kr. til Google, 7,4 mia. kr. til Qualcomm og 6,6 mia. kr. til Scania. Tæller man de største af disse bøder sammen, svarer det nogenlunde til Estlands og Maltas bruttonationalprodukt.
Naturligvis talte Margrethe Vestager meget om "min butik", der blandt andet omfatter arbejde mod karteller, overvågning af fusioner mellem meget store virksomheder og forbud mod statsstøtte - alt sammen for at sikre forbrugerne i EU fri konkurrence. Det blev dog også til betragtninger om lighed for loven og pressefrihed - blandt andet på baggrund af udviklingen i Polen og Ungarn - og nødvendigheden af, at borgerne engagerer sig i EU, blandt andet i forbindelse valget til Europaparlamentet i første halvår 2019.


Galleri_2018/MV_akkc

Cannes Lions
14. september indbød Erhverv Norddanmark endnu en gang de morgenfriske til arrangement hos Nordisk Film Biografer i City Syd, hvor vindernefilmene fra Cannes Lions 2018 løb over skærmen. Efterfølgende fortalte Christian Godske, der er Head of Commercial Product Development hos TV2 DANMARK A/S, om "Bedre digital branding".

Galleri_2018/Cannes_Lions_2018

Aalborg Havn
Seniorgruppen var på besøg hos virksomheden Aalborg Havn, mandag den 27. august. Vi blev budt velkommen af salgschef Kjartan Ross, der fremlagde et super godt oplæg, som gav et unikt indblik i Aalborg Havn. Vi hørte bl.a. om planerne i området omkring Langerak 19, samt de mange forskelligartede opgaver, som havnen tilbyder samt hvad deres kunder og samarbejdspartner forventer, af Aalborg Havn.
Vi sluttede oplægget af med et indblik i, hvordan man håndtere alle former og typer af gods, som så via kombinerede transportløsninger til vands, lands og i luften former et logistik- og transportbehov fra Nordjylland til og fra resten af verden igennem Aalborg Havn. Efterfølgende fik vi en rundvisning i bus ( sponsoreret af Nilles Rejser A/S) hvor vi hørte om de fremtidige planer i området. Det var en rigtig god eftermiddag, og spændende at køre rundt midt i området og se hvordan Aalborg Havn bliver brugt.


Galleri_2018/AalborghavnHovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest