Fødevarecertifikater


Hvad er et fødevarecertifikat?
Som eksportør af fødevarer, animalske produkter eller levende dyr er man som eksportør ansvarlig for at overholde de betingelser, der er påkrævet af modtagerlandet. Et udfyldt og godkendt fødevarecertifikat er eksportørens bevis for, at alle de givne betingelser er overholdt.

Hvornår skal et fødevarecertifikat bruges?
Et fødevarecertifikat skal bruges, når transporten inkluderer fødevarer, animalske produkter eller levende dyr og skal krydse landegrænser.

Hvilke varer er omfattet af et fødevarecertifikat?
Mange kategorier af varer er omfattet af et fødevarecertifikat. Det drejer sig eksempelvis om fødevarer, forsendelser af bestemte, levende dyr, avlsmateriale (sæd, æg/embryoner), animalske biprodukter, foder mm.).

Er du som eksportør eller importør i tvivl om en given forsendelse behøver et fødevarecertifikat? Kontakt i så fald Fødevarestyrelsen+45 72 27 69 00 for support.

Printservice
Dansk Erhverv c/o Erhverv Norddanmark er godkendt og registreret hos Fødevarestyrelsen til at printe fødevarecertifikater.
Du kan vælge selv at printe fødevarecertifikatet, eller sende en digital ansøgning gennem vores online system til vores printservice, som behandler din ansøgning samme dag.

Det online system gør det muligt at oprette og bestille fødevarecertifikater digitalt. Derudover sikrer det online system, at du altid anvender den seneste version fra Fødevarestyrelsens certifikatdatabase. Data fra din forsendelser/transportbookinger kan automatisk overføres til et fødevarecertifikat, hvilket betyder at du ikke behøver, at starte forfra når du opretter et nyt fødevarecertifikat.
Det er desuden muligt at overføre data direkte fra forretningssystemer som blandt andet SAP, NAV, C5 og AX ved bestilling af fødevarecertifikater.

Fødevarecertifikater printet igennem Printservice:
Du kan vælge at lave en aftale med Dansk Erhverv c/o Erhverv Norddanmarks printservice omkring behandlingen af de fødevarecertifikater, som du sender igennem vores online system. Når du sender dine fødevarecertifikater igennem vores printservice, vil vi printe dokumentet, få det behandlet hos fødevarestyrelsen og sende dem med GLS, så du har det dagen efter.

Med vores printservice kan du slippe for:

  • Selv at printe fødevarecertifikater
  • Opbevaring af certifikatpapir
  • Behandlingen ved Fødevarestyrelsen
  • Føre logbog, osv.
Du sender en digital ansøgning til os, vi sørger for at printe og indhente stempel og godkendelse, føre logbog, osv. Kort sagt, vi tager os af resten. Vi behandler din ansøgning indenfor én arbejdsdag. Du modtager en digital kopi med det samme, efterfulgt af det fysiske fødevarecertifikat. Hvis du bruger vores printservice, kan du få dine fødevare hurtigere afsted, idet du får en hurtig godkendelsesproces - og du kan samtidigt spare penge til kurerservice, mv.

Kontakt legaliseringskonsulenter Mona Veisene eller Matias Berntsen, hvis du ønsker at gøre brug af vores printservice eller har spørgsmål.
Tlf.: 98160600 eller mail: print@erhvervnorddanmark.dk

Vejledning
Tryk på linket nedenfor og du vil blive videreført til Fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor du finder Vejledningen til udfyldelse af fødevarecertifikater.

Video-guide til bestilling af Fødevarecertifikat
Med denne video får du en hurtig og nem gennemgang til bestilling af dit fødevarecertifikat
Sådan bestiller du et fødevarecertifikat

OPRET ET FØDEVARECERTIFIKAT ONLINE HER
LINK TIL ERHVERV NORDDANMARKS KONTROLRAPPORT

Priser
Se vores prisliste her.
Bemærk at medlemmer af Dansk Erhverv opnår rabat på udstedelse af alle dokumenter.

Eksportdokumenter
(Alle priser er ekskl. moms)
Medlem af                                                      Ikke medlem
Dansk Erhverv
Fødevarecertifikater kr. 175                                                               kr. 250



Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest