19 nordjyder i arbejdstøjet


retur

Af formand Steen Royberg - debatindlæg sendt til Nordjyske Stiftstidende 23-6-2015

Danmark har fået et nyt Folketing - og dermed har Nordjylland fået et nyt hold landspolitikere valgt i denne region. En fjerdedel af det hold, der sad frem til valget 18. juni 2015, er skiftet ud. Der er kommet lidt flere unge kræfter til. Der er lidt flere erhvervsdrivende. Og også blandt partierne er der sket en ændring i det nordjyske: Ud er gledet Konservative og ind er kommet Alternativet.

Uanset om der er tale om nyvalg eller genvalg - og uanset hvilken side af folketingssalen og hvilket synspunkt den enkelte repræsenterer - byder Erhverv Norddanmark de 13 mænd og seks kvinder valgt i Nordjylland velkommen i Folketinget. Vi glæder os til, at de trækker i arbejdstøjet og ikke mindre glæder vi os til at samarbejde med dem.

Som erhvervslivets talerør har vi et tæt samarbejde med det politiske niveau. Fra byråd over regionsrådet til Folketinget og Europaparlamentet. Vi har ingen partipolitisk farve, men bestræber os på at evne at samarbejde med alle, der kan gå ind får det arbejdsgrundlag, der er vores: Aktivt at medvirke til, at Aalborgregionen er attraktiv at drive og udvikle virksomhed i.

I sagens natur er vores fokus erhvervspolitisk og vi har i valgkampen særligt hæftet os ved de løfter, som de nu valgte politikere har afgivet på områder, der har med vores virke at gøre. Blandt andre har Bjarne Laustsen (S), Søren Gade (V) og Preben Bang Henriksen (V) talt varmt for udflytning af statslige arbejdspladser. Og de har hver især pointeret nødvendigheden af en opprioritering af den tredje limfjordsforbindelse. Det vil vi i sagens natur holde dem fast på. Ganske som vi vil holde andre af de nordjyske repræsentanter på tinge fast på erhvervsrelaterede mærkesager, som de fremhævede i valgkampen. Vi håber meget, at både udflytning af statslige arbejdspladser og den tredje limfjordsforbindelse vil blive skrevet ind i det kommende regeringsgrundlag.

Mange lever i den vildfarelse, at Folketinget holder sommerferie frem til åbningen primo oktober. Det er vi helt klar over, ikke er tilfældet. Der er - ikke kun blandt de partier, der pt. arbejder på regeringsdannelsen - betydelig aktivitet og det vil der fortsat være indtil den officielle start på Folketingets arbejdsår.

Der er med andre ord nok at se til for både nye og erfarne medlemmer af parlamentet. Endnu en gang byder vi dem velkommen - vi glæder os til at se dem til det traditionsrige arrangement Nordjysk Åbningsdebat, der finder sted hos Nordjyske Medier i Aalborg torsdag 1. oktober 2015.
Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest