Aalborg falder tilbage - Nordjylland er generelt i fremgang


retur
Mens Aalborg gennem de seneste tre år har oplevet en støt udvikling i den rigtige retning - fra nummer 69 i 2017 over en 51.-plads i 2018 til nummer 45 i 2019 - har den nordjyske hovedstad senest taget en gevaldig tur væk fra de bedste placeringer. Aalborgs aktuelle 64.-plads er således ét af de budskaber, man kan udlede af Dansk Industris temperaturmåling af det lokale erhvervsklima i de danske kommuner.

"Mens blandt andre Brønderslev og Vesthimmerland også er faldet tilbage i sammenligning med 2019-placeringerne, er der markante fremgange at spore i flertallet af de øvrige nordjyske kommuner. Eksempelvis er Rebild gået fra nr. 35 til nr. 11. Men også Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Morsø og Mariagerfjord har bevæget sig klart i den rigtige retning", siger Rasmus Haugaard, formand for Erhverv Norddanmark.

Danmarks største og mest omfattende virksomhedsundersøgelse viser blandt andet, hvordan virksomhederne vurderet deres respektive kommuners service og ydelser.

"Undersøgelsen er gennemført inden nedlukningen af Nordjylland, men naturligvis præger coronakrisen resultaterne. Dansk Industris data viser blandt andet, at der i mange kommuner er utilfredshed med den kommunale sagsbehandlingstid", siger Rasmus Haugaard. Og han fortsætter:

"Jeg er helt på det rene med, at det kan være betydeligt vanskeligere at være en stor kommune med et stort erhvervsliv og dermed mange og yderst forskelligartede hensyn at tage, end det er at være en mindre kommune med et langt mere overskueligt erhvervsliv. Med det in mente er det næppe rimeligt at forvente af landets største kommuner, at de kan indtage en plads i toppen af en sådan tilfredshedsundersøgelse. Men når det er sagt: Det er ikke en umulighed for en kommune som Aalborg at gøre det betydeligt bedre, end det vi ser aktuelt. For eksempel var Aalborg i 2013 i stand til at opnå en placering som nr. 25 blandt landets næsten 100 kommuner. Jeg er klar over, at der skal en kraftanstrengelse til, for at nå det niveau igen, men med det rette fokus og den rette organisation er jeg ikke i tvivl om, at operationen vil kunne lykkes. Så meget desto mere glæder vi os i Erhverv Norddanmark til, at Aalborg ved det kommende årsskifte i form af den snart tidligere MAN Energy Solutions-direktør Poul Knudsgaard får en erhvervsdirektør med stor indsigt i og praktisk erfaring fra det private erhvervsliv."Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest