Alliance skal løfte Aalborg og Nordjylland


retur
Af formand Steen Royberg, Erhverv Norddanmark

Den ubetinget største udfordring for Aalborg og Nordjylland i de kommende årtier er en ekstra Limfjordsforbindelse. I den ideelle verden skal denne forbindelse naturligvis være et statsligt projekt, men vi må efter årtiers ørkenvandring erkende, at vi ikke kommer videre uden utraditionelle skridt. Det er baggrunden for etableringen af Aalborg Alliancen, der blandt andet har til formål at bidrage til en styrket infrastruktur gennem anlæg af Den Tredje
Limfjordsforbindelse.

Erhverv Norddanmark har fra første færd bakket op om Aalborg Alliancen, for alle dens delformål er i tråd med vores mærkesager. Vi kæmpede i en årrække for en fuldstændig afvikling af den særskat på erhvervslivet, som dækningsafgiften er. Imidlertid vedtog vi i 2015, at arbejde for, at Aalborg Kommune iværksætter en plan for afvikling eller omlægning af dækningsafgiften. Løsningen er så blevet "omlægning", for det er grundlaget for Aalborg Alliancen. Af alliancens slutdokument fremgår nemlig, at kommunen over de kommende 20 år afsætter 30 mio. kr. årligt af provenuet fra dækningsafgiften - svarende til 600 mio. kr. - til medfinansiering af Den Tredje Limfjordsforbindelse.

Reaktionerne fra Christiansborg er ikke udeblevet. Først sagde finansminister Kristian Jensen at "projektet rykker frem i prioritetsrækkefølgen, fordi det viser en meget kraftig lokal interesse for at få gennemført tingene", mens partiformand Kristian Thulesen Dahl (Dansk Folkeparti) sagde, at "der er ingen tvivl om, at det rykker opad på listen, når kommunen har den indstilling. Det er meget hjælpsomt, at Aalborg Kommune også er parat til at lægge penge på bordet."

Endnu mangler vi at høre en konkret melding fra partiformand Mette Frederiksen (Socialdemokratiet), der ved næste valg stiller op i Aalborg. Heldigvis har vi et møde med hende, når vi 11. oktober besøger Christiansborg med en medlemsdelegation. Og de folketingsmedlemmer, der allerede er valgt i Nordjylland, møder vi til Nordjysk Åbningsdebat på Nordjyske Stiftstidende allerede 24. september. Der er ingen tvivl om, at Den Tredje Limfjordsforbindelse også vil være et varmt emne der.Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest