Én indgang for erhvervslivet


retur
Af formand Rasmus Haugaard, Erhverv Norddanmark, Nyhavnsgade 2, Aalborg - www.erhvervnorddanmark.dk

Hele vejen igennem den månedlange proces, der har ledt frem til det nu foreliggende endelige udkast til Aalborg Kommunes erhvervsstrategi, har Erhverv Norddanmark sammen med de øvrige erhvervsorganisationer slået til lyd for én indgang for erhvervslivet.

Årsagen er enkel: Da der længe har været et temmelig negativt fokus på kommunens erhvervsbetjening, er ønskescenariet for erhvervslivet etablering af et one-stop-entry i kombination med et væsentligt kvalitetsløft i både proces og indhold.

Vi er ikke i tvivl om, at én indgang - gerne i form af et egentligt organisatorisk center for erhvervsbetjening - kan sikre effektivitet, minimering af bureaukrati og mulighed for at skabe en endnu højere grad af faglighed. Vi kan kun håbe, at det er der, strategien vil bringe Aalborg hen, for den helt centrale opgave er at få gjort op med Aalborg Kommunes bureaukratisk satte grænser, der efterlader virksomhederne med en tung og desværre ofte usamarbejdsdygtig partner.

En ting er, hvad man kan få ned på papir; noget andet er, hvad der er reel politisk opbakning til realiseringen af. Så meget desto mere glædeligt var det til Erhverv Norddanmarks årlige møde med Aalborgs rådmænd 6. februar 2023 at høre, at der er massiv opbakning bag tanken om et one-stop-entry. Der var måske visse forbehold fra yderfløjene repræsenteret ved Klima og Miljø-rådmand Per Clausen (Enhedslisten) og Kristoffer Hjort Storm (uden for partierne), der er rådmand for Senior og Omsorg. Til gengæld var der fuld tilslutning fra alle øvrige - fra Socialdemokratiet og Radikale til Venstre og Konservative.

Det glæder mig især, at Jes Lunde (Radikale) beredvilligt lovede at tage teten i det videre arbejde med at skabe én erhvervsindgang til kommunen. Det er betryggende, når man tænker på hans rige erfaringer som kommunaldirektør i den yderst erhvervsvenlige Rebild Kommune. Der er forskelle på Aalborg og Rebild, men når det er sagt, er der meget, den store kommune kan lære af den mindre.

Lægger vi Dansk Industris årlige analyse til grund for en vurdering af den kommunale erhvervsvenlighed, indtager Aalborg en 65.-plads mod Rebilds placering som nr. 14.

Den nye erhvervsstrategi afventer nu blot endelig godkendelse i byrådet. Hvad der til gengæld ikke venter, er behovet for det konkrete instrument, der skal skabe endnu bedre arbejdsvilkår for Aalborgs erhvervsliv.

Virksomhederne i Aalborg kan være forvisset om, at Erhverv Norddanmark vil følge udviklingen meget tæt og gøre alt hvad vi kan, for at der kommer reel handling ud af ordene. At der sker håndgribelig forandring af den måde, der bliver sagsbehandlet på. Og at erhvervslivets indgang til kommunen bliver så overskuelig som overhovedet mulig.



Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest