Nødvendigt med indsats på to plan


retur
Af formand Rasmus Haugaard

Regeringen har fremlagt et forslag om, at dagpengene for nyuddannede - den såkaldte dimittendsats - bliver sat ned. Hensigten er at mindske afstanden mellem SU og dagpenge for derigennem at give flere nyuddannede et ekstra incitament til at indgå aktivt i arbejdsstyrken. Også selvom de ikke nødvendigvis fra første job kan komme til at beskæftige sig med præcis det, de drømmer om.

Det er i tråd med Erhverv Norddanmarks holdning, for i en tid med udsigt til alvorlig mangel på arbejdskraft er det nødvendigt, at vi får flest mulige ledige hænder til at bidrage til samfundet. Finansieringen er vi dog langt fra enige i, og imødeser en genopretning heraf i de kommende forhandlinger på Christiansborg.

Der er alt for mange nyuddannede, der indleder deres arbejdsliv som ledige. Det er ikke godt for nogen - og selvklart heller ikke for samfundet. Og med en dugfrisk uddannelse i bagagen har de optimale forudsætninger for at komme i spil. Måske ikke i deres ønskejob - men de kan komme i gang, for der er brug for dem.

Dette initiativ kan man kalde en her-og-nu-løsning. Men der er også behov for en lidt mere langsigtet indsats. På det punkt kan jeg kun være enig med Thomas Kastrup-Larsen, som på Erhverv Norddanmarks årlige møde med Aalborgs borgmester opfordrede erhvervslivet til at hjælpe lærlinge væk fra skolepraktikken og ud i virksomhederne. Ifølge borgmesteren drejer det sig lige nu om blandt andre 80 elektriker-, 44 tømrer- og 26 murerlærlinge, der går på Tech College i Aalborg. Virksomhederne skriger på arbejdskraft - samtidig med at disse unge ikke kan få en praktikplads. Det hænger ikke sammen. Men det er heldigvis et område, hvor det ikke er videre svært at sætte ind.Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest