Nu gælder det anlægsloven og første spadestik


retur
Af formand Rasmus Haugaard

Transportminister Benny Engelbrecht har netop offentliggjort regeringens oplæg til en infrastrukturplan, og det er med stor glæde, at vi kan konstatere at Den Tredje Limfjordsforbindelse med en vestlig linjeføring over Egholm nu er en politisk realitet.

Der er grund til at takke Socialdemokratiet for, at man i det regeringsbærende parti har set fornuften i at følge den foregående regerings prioritering af dette stykke infrastruktur af helt central betydning for Nordjylland. Hermed er vejen for en anlægslov efter mange års arbejde nu endegyldigt banet: Lægger man Socialdemokratiets 49 mandater sammen med de 71 mandater fra Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance - altså de partier der i det tidligere transportforlig bakkede op om Den Tredje Limfjordsforbindelse - giver det et overvældende folketingsflertal på 120 mandater bag en forbindelse over Egholm.

Også en stor tak til Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) og rådmand Mads Duedahl (V), der sammen med det øvrige hold bag Aalborg Alliancen har været stærkt medvirkende til at nå hertil.

Nu gælder det om at få opgaven prioriteret i tid, så vi kan rykke vores landsdel frem. Behovet for Den Tredje Limfjordsforbindelse er akut, og derfor opfordrer vi på det kraftigste politikerne til at finde sammen om en klar prioritering af de projekter, der indgår i den endelige infrastrukturplan - og til at Den Tredje Limfjordsforbindelse inden for de kommende måneder får sin anlægslov.Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest