Velkommen til det nye nordjyske hold


retur
Af formand Rasmus Haugaard, Erhverv Norddanmark

Danmark har fået et nyt Folketing - og dermed er Nordjylland blevet udstyret med et nyt hold landspolitikere valgt i denne del af riget. Omkring en tredjedel af de velkendte ansigter er skiftet ud - foruden Søren Gade (V), der søgte om og fik en plads i Europaparlamentet, drejer det sig Ib Poulsen og Morten Marinus (DF) samt Christina Egelund (LA), der ikke slap igennem nåleøjet denne gang. Desuden er der et par stykker, der forsvundet fra det nordjyske landkort, fordi de denne gang opstillede andre steder i Danmark.

Socialdemokratiet gik et mandat frem - og som ventet satte Mette Frederiksen sig på det. Mindre ventet var nok, at Venstre ikke blot formåede at finde en erstatning for Søren Gade, men også at trække yderligere et mandat hjem. De to nye V-folk på tinge er Marie Bjerre og Anne Honoré Østergaard. Desuden havde Konservative held med at trække det tabte mandat fra 2015 i land, så der blev plads til Per Larsen. Nye nordjyske ansigter er desuden Peder Hvelplund (Ø) og Susanne Zimmer (Å).

I lighed med 2015-valget er der sket en vis foryngelse af det nordjyske hold. Nok så markant er der kommet flere kvinder ind, så der nu er godt 40 procent repræsentanter for det på ingen måde svage køn i Folketinget.

Uanset om der er tale om nyvalg eller genvalg - og uanset hvilket side af folketingssalen og hvilket synspunkt hvert enkelt måtte repræsentere - byder Erhverv Norddanmark de 11 mænd og otte kvinder valgt i Nordjylland velkommen i Folketinget. Vi glæder os til at samarbejde med dem.

Som erhvervslivets talerør har vi et tæt samarbejde med politikerne. Fra byråd og regionsrådet til Folketinget og Europaparlamentet. Vi har ingen partipolitisk farve, men samarbejder med alle, der kan gå ind for vores arbejdsgrundlag: Aktivt at medvirke til, at Nordjylland er attraktiv at drive og udvikle virksomhed i. I sagens natur er vores fokus erhvervspolitisk og vi har i valgkampen særligt hæftet os ved de løfter, som de nu valgte politikere har afgivet inden for dette felt. De kan være sikre på, at vi nok skal holde dem fast på erhvervsrelaterede mærkesager, som de fremhævede i valgkampen.

De kommende uger skal der arbejdes hårdt på regeringsdannelse og på at finde på plads på Christiansborg - uanset om man er ny- eller genvalgt. Når vi kommer frem til dagene før Folketingets åbning den første tirsdag i oktober, er der forhåbentlig kommet styr på det meste. Så meget desto mere glæder vi os til at møde de nordjyske parlamentarikere til det traditionsrige arrangement Nordjysk Åbningsdebat, der finder sted hos Nordjyske Medier i Aalborg 23. september 2019.Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest