Aalborg bedst blandt storbyerne


retur
Aalborg Kommune har længe ført en tilværelse i den triste ende af skalaen, når Dansk Industri en gang om året undersøger den service og de forhold, som kommunerne tilbyder virksomhederne. Men nu er billedet vendt.

- I 2017 lå Aalborg helt nede som nummer 69, men det seneste år har tingene udviklet sig rigtig godt og med en fremgang på hele 18 pladser er det nu Aalborg, der er bedst blandt landets storbyer. Vi kan kun lykønske kommunen - og ikke mindst erhvervslivet - med placeringen som nummer 51, siger Erhverv Norddanmarks formand Steen Royberg. Og han fortsætter:

- Objektivt set er det formentlig noget lettere for en mindre kommune at servicere erhvervslivet godt al den stund, at der i de største kommuner nu en gang er et større antal virksomheder at tilfredsstille. Så meget desto mere er det beundringsværdigt, at Aalborg nu ligger som nummer 51, for man skal temmelig meget længere ned af listen for at finde de tre andre kommuner med over 200.000 indbyggere.

Ifølge Dansk Industri er Odense nummer 73, Aarhus nummer 77 og København nummer 90 af de 93 kommuner, der deltager i analysen.

Dansk Industri udarbejder sin analyse på baggrund af en lang række data inden for 9 kategorier. Ser man nærmere på dem, er det tydeligt, at der fortsat er områder, hvor der er plads til forbedring. Om dette siger Steen Royberg:

- Den laveste placering er for Aalborgs vedkommende en 76.-plads i kategorien "Skatter, afgifter og gebyrer", der blandt andet omfatter niveauet for indkomstskat, grundskyld og dækningsafgift. Det sidste punkt er jo noget, der er blevet diskuteret i mange år og som talrige virksomheder har påpeget det urimelige i, men nu ser det ud til at lysne, efter at kommunen og erhvervslivet har indgået Aalborg Alliancen, der blandt andet omfatter allokering af en betydelig del af dækningsafgiften til etablering af Den Tredje Limfjordsforbindelse. Den aftale er faldet på plads efter DI-analysens spørgeskemadel blev gennemført, så mit gæt er, at placeringen endda kunne være et hak eller to bedre, hvis dette havde kunnet nu at komme med i betragtning. Det må vi se effekten af i 2019-udgaven af analysen.

Steen Royberg sagde i forbindelse med offentliggørelsen af DI-analysen i 2017, at der ingen tvivl er om, at der hos blandt andre Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen er en stor vilje til at fokusere på et godt erhvervsklima og at det klart er et positivt udgangspunkt:

- Det er selvklart også nødvendigt, når man i landets tredjestørste kommune har en ambition om at være erhvervsvenlig i en sådan grad, at man med borgmesterens ord sigter efter at blive landets iværksætterkommune nummer ét. Dertil er der endnu et stykke vej, men det er særdeles glædeligt at se, at retningen er rigtig.Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest