Everything is Bigger in Texas


retur

Erhverv Norddanmark har de senere år uddelt en række legater fra sin fond i forbindelse med årets generalforsamling. Således også i 2013, hvor en af modtagerne var Rasmus Severinsen. Han har sendt redaktionen denne beretning.

Da mine forældres generation var børn, blev en rejse fra Aalborg til København anset for et stort projekt og en lang rejse. Meget har ændret sig siden og verdens allermest fjerne hjørner er blot et par tusind kroner og en dagsrejse væk. Mulig- hederne for uddannelse i udlandet har heller aldrig været større og jeg er én af mange unge studerende, der har valgt at drage nytte af disse muligheder uden for Danmarks grænser.

I marts 2013 blev jeg med stor begejstring bevilliget 7.000 kr. af Erhverv Nord- danmarks Fond som økonomisk støtte til mit udlandsophold i Texas, USA. Som et led i min bacheloruddannelse i International Business på Copenhagen Business School (CBS) valgte jeg at bruge et semester på The University of Texas i Austin. Det var helt naturligt for mig at drage til udlandet for at blive nogle oplevelser og erfaringer rigere, idet jeg netop læser International Business.

Jeg brugte et helt akademisk semester på McCombs School of Business, som er business-fakultetet på University of Texas, der ligger i statens hovedstad, Austin. Med mere end svimlende 50.000 studerende og et overdådigt skoleområde på over fire kvadratkilometer midt i en millionby var der lagt op til en fantastisk ud- dannelsesoplevelse. Jeg tog fem valgfag, primært med fokus på finansiering og iværksætteri, og var utrolig imponeret over den høje undervisningskvalitet og mine dygtige klassekammerater. Udover naturligvis at få udviklet mit akademi- ske engelsk, fik jeg indblik i en mere praktisk orienteret undervisningsform, som mine amerikanske professorer ofte baserede på deres personlige professionelle erfaringer.

De faglige udfordringer stod dog ikke alene og der var masser af eksotiske ople- velser på agendaen efter skoletid. Texas' motto er "Everything is Bigger in Texas" og det er bogstavelig talt og uden undtagelse. Jeg var deltager ved Austin City Limits og South by Southwest, som er nogen af verdens største musik-, kunst- og kulturarrangementer og jeg var på universitetets stadion hver anden weekend for at se University of Texas' "Longhorns" spille amerikansk fodbold, iblandt mere end
100.000 skrigende, orangeklædte fans. Jeg boede i en hybrid mellem et kollektiv og et kollegie med 120 andre spændende sjæle og en kæmpe swimmingpool. Og vigtigst af alt: Takket være den texanske hede gik jeg i shorts til midt i december og læste ofte lektier ved en af de mange swimmingpools på universitetsområdet.

Legatet fra Erhverv Norddanmark var en stor hjælp til at dække nogle af de ekstra- udgifter, der følger med at studere i udlandet, hvilket gjorde det muligt at fokusere på at suge viden til sig og nyde de oplevelser, min rejse bød på. Hele oplevelsen gjorde mig klogere, både fagligt og menneskeligt: Jeg er blevet mange gode venner rigere og mit ophold har bestemt ændret mit liv. De frugter jeg høstede på mit udvekslingsophold i Texas, var årsagen til at jeg efter min bachelor valgte at flytte til London og studere hele min kandidatgrad. Og grunden til at næste planlagte skridt er at flytte tilbage til USA - måske Texas, måske ikke. Men en ting er helt sikkert: Jeg er bestemt ikke mæt af oplevelser i udlandet.
Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest