Fra halvkedelig industriby...


retur
Der er tradition for, at der ved Erhverv Norddanmarks generalforsamling er en gæst på talerstolen - oftest en førende personlighed fra erhvervslivet eller en landspolitiker. Det seneste årti er det foruden en skatteminister, en videnskabsminister og såvel en fungerende som en tidligere statsminister blevet til blandt andre Lars Rasmussen fra Coloplast,
Anders Krab-Johansen fra Dagbladet Børsen og Lars Nørby Johansen fra Danmarks Vækstråd.

Til årets generalforsamling blev det "både og", idet gæstetaleren var Brian Mikkelsen, der var konservativt medlem af Folketinget 1994 til 2018 og i flere omgange minister. I dag er han administrerende direktør for organisationen Dansk Erhverv, der er Erhverv Norddanmarks nære og gode samarbejdspartner.

Brian Mikkelsen indledte med at sige, at Aalborg har udviklet sig fra en "halvkedelig industriby" til en blomstrende by med en imponerende udvikling og "et fantastisk universitet". Og han understregede flere gange, at han ud fra fremgangen i byen og i dens virksomheder er optimistisk for både Aalborgs og Nordjyllands vedkommende.

Gæstetaleren lagde særligt vægt på, at vi formår at uddanne ud fra efterspørgslen i erhvervslivet:

- Mange virksomheder mangler allerede nu arbejdskraft og Nationalbanken venter, at den positive udvikling fortsætter i hvert fald tre til fem år og så er det afgørende, at den rette arbejdskraft er til rådighed. Det er vigtigt, at også Danmarks uddannelsessystem er efterspørgselsorienteret.

Brian Mikkelsen talte også om blandt andet 3-D print, Internet of Things, Big Data og kunstig intelligens. Han påpegede i den sammenhæng, at der er mange virksomheder, der ikke i tilstrækkelig grad følger med i denne udvikling:

- 99 procent af virksomhederne i Danmark er små eller mellemstore og de halter desværre bagefter i digitaliseringen. Det er derfor vigtigt, at vi får skubbet viden ud til dem, for digitalisering er vejen til større produktivitet og indtjening.Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest