Fra skolebænk til arbejdsmarked - for en stund


retur

Erhverv Norddanmark har i en lang årrække uddelt en et større antal legater fra sin fond i forbindelse med årets generalforsamling. I foråret 2015 var en af modtagerne Louise Aarup, der har sendt redaktionen denne beretning om sit udlandsophold.

I september 2010 var jeg blandt de nervøse nyudklækkede studerende, der blev budt velkommen til studielivet på Gammeltorv i Aalborg centrum. Tre år senere stod jeg med en bachelorgrad i engelsk og International Virksomhedskommunikation og en masse erfaring fra det bedste studiejob, jeg kunne have forestillet mig - et studiejob hos Erhverv Norddanmark.
Jeg nød at tage del i de daglige arbejdsopgaver, der er ved et handelskammer og mærke lettelsen efter et veloverstået arrangement.

Jeg hoppede derfor også op og ned af begejstring, da jeg fik beskeden om, at jeg var blevet valgt til en praktikstilling hos Danish-UK Chamber of Commerce (DUCC) og derfor skulle prøve kræfter med at arbejde hos et handelskammer i udlandet. Jeg pakkede kufferterne og udskiftede 85 kvadratmeter lejlighed til 5.000 kr. pr. måned med et 9 kvadratmeter værelse i Londons zone 3 til 6.500 kr. om måneden.

Det lille værelse udgjorde min base på det seks måneder lange eventyr i den hektiske storby. SU'en kunne ikke helt følge med de høje leveomkostninger i London og jeg var derfor meget taknemmelig for at modtage et tiltrængt tilskud til mit ophold i forbindelse med Erhverv Norddanmarks legatuddeling i marts 2015.

Handelskammeret i London har kontorer på Den danske Ambassade, der ligger i Sloane Street imellem forretninger som Chanel, Louis Vuitton og Dolce & Gabbana. Det er derudover i området ofte muligt at spotte guld-Ferrarier og sportsvogne lakeret med Swarovskikrystaller. Alene det at slentre rundt mellem pimpede sportsvogne og luksusbutikker hver dag var en stor oplevelse.

Arbejdsdagene var lange, som de nu engang er i London, men det betød ikke noget - jeg skulle suge alt den erfaring ud af opholdet, som jeg kunne. Og det mål blev helt klart nået. Handelskammeret havde to-tre events om måneden og mit job bestod hovedsageligt i at markedsføre arrangementerne via hjemmesiden, sociale medier og mail-outs. Jeg deltog derudover i alle events og udvidede mit netværk betydeligt, hvilket jeg ser som en kæmpe fordel for fremtiden.

Udover at skabe arbejdsrelaterede forbindelser, mødte jeg under opholdet en masse unge mennesker, som jeg skabte uforglemmelige minder med og formede venskaber for livet. Vi nød at have London som vores legeplads og der blev brugt mange timer på cafeer i Soho og rooftop-barer i Shoreditch. Der blev også tid til at tage på ture til blandt andet Oxford og Cambridge og hoppe i de fine kjoler og spille på heste til Royal Ascot.

Jeg er nu ved at vænne mig til et mindre hektisk liv tilbage i lille Danmark, hvor de næste fem måneder skal tilbringes med i samarbejde med DUCC at skrive speciale om, hvordan følgere kan motiveres til at deltage på organisations sociale medier. Jeg er en kæmpe oplevelse og en masse erfaringer rigere og ser frem til snart for alvor at tage springet fra studiebænken til arbejdsmarkedet.

DANISH-UK CHAMBER OF COMMERCE (DUCC) er en netværksbaseret non-profit privat forening, hvis formål er at give medlemmer, virk- somheder og individer lejlighed til at netværke og drage nytte af hinanden. Blandt handelskammerets medlemmer finder man eksempelvis Carlsberg UK, DSV, ISS og Danske Bank. DUCCs målsætning er at promovere handel og investeringer mellem Danmark og Storbritannien ved at stille et dynamisk og proaktivt forum til rådighed for virksomheder med en interesse i handel mellem Storbritannien og de nordiske lande.

www.ducc.co.uk
Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest