Halvdelen af Erhverv Norddanmarks medlemmer med i Aalborg Alliancen


retur
Da Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen på Erhverv Norddanmarks nytårskur konkretiserede målene for Aalborg Alliancen, var det hans sigtemærke, at dette partnerskab mellem kommunen, erhvervslivet og fagbevægelsen ville nå omkring 40 medlemmer i løbet af 2019.

Med en aktuel status på flere end 120 medlemmer er de vildeste forhåbninger for længst indfriet - og der bliver ved med at komme nye virksomheder til, der kan se den dybere mening med alliancen.

"Aalborg Alliancen har til formål at bidrage positivt til fire essentielle parametre for kommunens og erhvervslivets vækst og udvikling. Det er gode rammevilkår for erhvervslivet, adgang til kvalificeret arbejdskraft, nedbringelse af ledigheden og en styrket infrastruktur gennem anlæg af Den Tredje Limfjordsforbindelse. Alle fire delformål er i tråd med
Erhverv Norddanmarks mærkesager, så det er glædeligt, men ikke overraskende, at over halvdelen af vores medlemsvirksomheder var valgt at give alliancen deres opbakning", siger direktør Kurt Bennetsen.

I et debatindlæg i Nordjyske Stiftstidende 12. maj 2019 skrev Thomas Kastrup-Larsen, at alliancen er et partnerskab - og at det at være medlem er et udtryk for, at en virksomhed ikke bare fysisk befinder sig i Aalborg, men også vil være med til at skabe resultater.

"Og resultaterne må siges at være kommet. Ifølge den seneste opgørelse fra borgmesteren er 135 ledige kommet i arbejde i alliancens virksomheder, mens der er skabt 165 praktikpladser og lignende. Det er sket på de cirka seks måneder, alliancen har været i egentlig drift. Og fra Christiansborg hører vi, at det har vejet tungt for partnerne bag aftalen om investering i infrastruktur, at Aalborg i kraft af alliancen selv bidrager med de første 600 millioner kroner til etablering af Den Tredje Limfjordsforbindelse", siger Kurt Bennetsen.

Borgmesteren nævner i sit debatindlæg, at der har været røster fremme om, at medlemmer af Aalborg Alliancen skulle blive tvunget ind i partnerskabet. Eller at de får særlig støtte til eksempelvis opkvalificering af arbejdskraft. Det er imidlertid ikke korrekt, for Jobcentret samarbejder med enhver virksomhed, der har brug for assistance - og virksomhederne
lader sig med Thomas Kastrup-Larsens ord ikke sådan kue.

"Det kan vi bekræfte. Der er ingen af vores medlemsvirksomheder, der er blevet tvunget til at gå ind i Aalborg Alliancen. Deres medlemskab er et udtryk for, at de ønsker at vise et ekstra engagement i den kommune, de er hjemmehørende i, ved at være med i alliancen", pointerer Kurt Bennetsen.Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest