Kør uden om køen


retur
Fraværet af Den Tredje Limfjordsforbindelse er også en udfordring for Aalborg Lufthavn - en del af problemet skal løses ad teknologisk vej.

Ifølge direktør Søren Svendsen sporer Aalborg Lufthavn hos især gæster fra det østjyske en stigende nervøsitet for, om man vil kunne nå rettidigt frem, når turen til flyet går under eller over Limfjorden.

- Derfor har vi sammen med Aalborg Universitet, Gatehouse og BLIP Systems iværksat et projekt, som skal finde frem til en teknologisk løsning på den udfordring. Hensigten er, at vi, når gæsterne bestiller flybillet, kan give dem mulighed for at tilmelde sig en service til smartphone eller tablet med information om deres rejse. Undervejs til lufthavnen vil der være en lang række målesteder, hvorfra systemet kan holde øje med den bilist, der har tilmeldt sig og give ham eller hende aktuel besked om trafikforholdene. Og nok så væsentligt: Samtidig kan vi i lufthavnen få besked om, at så og så mange gæster er på vej og på grund af trafikken er i risiko for ikke at kunne nå deres afgang. Så kan vi have en medarbejder klar til at hjælpe med at parkere bilen, vi kan klargøre check-in og vi kan sende gæsterne hurtigt igennem sikkerhedskontrollen, så de om muligt kan nå deres fly alligevel. Og kan vi se, at det ikke kan nås, kan vi gå i gang med ombooking allerede inden de ankommer og give dem besked om, hvornår deres nye afgang er, så de ikke behøver haste hertil bare for at skulle sidde i lufthavnen og vente.

Søren Svendsen oplyser, at udviklingsarbejdet har været i gang siden årsskiftet og han forventer, at de første resultater vil foreligge senere i år.

www.aal.dk 



Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest