Hver uge op imod nogle af verdens ledende akademikere


retur

Erhverv Norddanmark har i en lang årrække uddelt en et større antal legater fra sin fond i forbindelse med årets generalforsamling. I foråret 2015 var en af modtagerne Mikkel Lauritzen, der har sendt redaktionen denne beretning om sit udlandsophold.

Jeg startede på min bachelor i Philosophy, Politics, and Economics på University of Oxford i oktober 2014, efter at have afsluttet gymnasiet med en International Baccalaureate-eksamen fra Hasseris Gymnasium i maj. Nu er andet år skudt i gang og jeg har ikke fortrudt mit valg ét sekund. Studielivet i Oxford er spændende, udfordrende og fuldt af muligheder.

Undervisningsformen var en stor grund til at jeg valgte Oxford. Det såkaldte "tutorial-system" betyder, at vi hver uge får to-tre læselister med tilhørende "problem-sets" eller essay-spørgsmål. Hver aflevering følges op af en "tutorial", hvor underviseren og typisk to elever mødes for at gennemgå opgaverne og diskutere emnet. Man bliver virkelig holdt til ilden og forstår materialet dybere, når man hver uge skal forsvare sine argumenter over for nogle af verdens ledende akademikere.

Traditioner er der mange af i Oxford - for eksempel skal man møde op til sine eksaminer i jakkesæt, "gown" (en slags kappe) og medbringe sin "mortar board" (firkantet hat). Hatten må jeg dog først tage på hovedet, når jeg har afsluttet min sidste eksamen i 2017. Eksamensformen har heller ikke ændret sig meget de sidste mange århundreder. Vi skriver i hånden og må kun medbringe lommeregner, kuglepen og en vandflaske. Og så er det ellers med at have øvet sig på håndskriften og referencerne, ellers ? har jeg lært af erfaring ? når man simpelthen ikke at blive færdig med de tre-fire stile, som skal skrives på tre timer.

Der er mere end 30 kollegier i Oxford, og jeg er tilknyttet Jesus College, hvor blandt andre den tidligere engelske premierminister Harold Wilson har gået. Hvert kollegie har eget bibliotek, spisesal, bar og værelser, de kan tilbyde eleverne. Kollegierne har også egne sportshold. I mit første år var jeg på Jesus College's rohold, hvor jeg deltog i flere af universitets regattaer - det er roningskonkurrencer, hvor kollegierne konkurrerer mod hinanden. Der er altid gang i den, når der er regatta og stor opbakning fra de studerende, som kommer og hepper på deres kollegie.

Fordi jeg har været så glad for mine oplevelser med at studere i udlandet -både på Oxford University og tidligere som udvekslingsstudent i USA - er jeg for nylig blevet formand for studenterforeningen Danish Students Abroad (DSA). DSA er Danmarks største forening for danske studerende i udlandet og min primære opgave består i at koordinere vores vejledning af unge, der gerne vil til udlandet for at studere, og unge, der allerede er i udlandet. En anden vigtig opgave består i politisk repræsentation, særligt de økonomiske vilkår for danske studerende i udlandet skal forbedres, så det bliver mere attraktivt at tage af sted.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det som regel er dyrt at læse i udlandet, i hvert fald i forhold til ikke at skulle betale for undervisning i Danmark. University of Oxford er ingen undtagelse. Jeg betaler omkring 90.000 kr. om året i undervisningsafgift, og dertil kommer betaling for kost og logi. Derfor var jeg også meget taknemmelig for at være blandt modtagerne af et af Erhverv Norddanmarks Fonds legater.

Jeg er blevet en kæmpe oplevelse rigere, har udviklet mig både fagligt og personligt, og er samtidig ikke i tvivl om, at mine studier i udlandet stiller mig stærkere for enhver karrierevej.


University of Oxford er det ældste universitet i den engelsksprogede verden. Der kendes ikke noget præcist årstal for universitets grundlæggelse, men der er blevet undervist på Oxford siden 1096 - og universitetet udviklede sig hastigt, da Henrik II i 1167 forbød engelske studerende at blive undervist på universititet i Paris.

www.ox.ac.uk  





Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest