Stort potentiale for udenlandske virksomheder


retur
Da borgmester Thomas Kastrup-Larsen i december 2018 kunne offentliggøre, at et kinesisk innovationskontor har valgt Aalborg som indgang til Norden, skete det på baggrund af et langvarigt forarbejde af blandt andre Invest in Aalborg.

Da Invest in Aalborg blev etableret i 2016, var der røster fremme om, at det vel var begrænset, hvad der kunne komme ud af den indsats. Der har også været ret stille omkring Invest in Aalborg - i al fald på hjemmefronten. Men det er så heller ikke der, arbejdet alene skal gøres, for opgaven er at skabe relationer ude i verden og agere som den adrætte mellemmand mellem virksomheder, myndigheder og samarbejdspartnere. 

Og resultaterne er ikke sådan at kimse ad. Frem til udgangen af 2018 havde Invest in Aalborg åbnet 58 sager om mulig lokalisering af virksomheder i Aalborg. Heraf var 15 mindre sager med begrænset involvering, mens 28 krævede mere tid og flere parter. Og endelig var der 15 sager i
den tunge ende, hvor det kan tage flere år at nå frem til et resultat. Af de 58 sager er godt 20 nået til afgørelse - og de har tilsammen tilvejebragt en forventning om etablering af cirka 600 arbejdspladser.

Potentialet er dog betydeligt større, vurderer Catharina Vinther Engqvist, der er direktør for Invest in Aalborg. Uden at kunne sætte konkrete navne på, venter både hun og bestyrelsesformand Claus Falk, at der er rigtigt store projekter på vej. I den forbindelse handler det blandt andet om at evne at finde ind til de rette kompetencer på universitetet - og at bevise for de potentielle nye virksomheder i Aalborg, at der ikke er langt fra tanke til konkret samarbejde.

Aalborg og Nordjylland har nogle interessante klynger, som er gode til at skabe kontakt ind i relevante vidensmiljøer. IKT- og energisektoren er mest potent - og Aalborg er især interessant for udenlandske virksomheder på grund af fraværet af korruption, gode uddannelser, fokus på
bæredygtighed, en velfungerende by og kommune samt et godt kulturudbud.

Et konkret eksempel er den kinesiske industrikoncern Aowei, der i sit valg af Aalborg som hjemsted for en udviklingsafdeling har lagt vægt på emner som en ubureaukratisk tilgang i det offentlige, universitetet, de kulturelle mulighed, it-teknologien, tilgængeligheden til arbejdskraft - og den friske luft.


Partnergruppen bag Invest in Aalborg er Aalborg Kommune, Aalborg Havn, NOVI og Aalborg Universitet. Budgettet er på godt 1,9 mio. kr. årligt, hvoraf 1,2 mio. kr. kommer fra kommunen.



Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest