Seniorgruppens besøg hos Duus Vinkælder og Christians
den Fjerdes Laug  


retur


Medlemmer og ledsagere inviteres ind til Duus Vinkælder, hvor vi bl.a. vil besøge Christian den Fjerdes Laug, høre om Christian den Fjerde samt en fortælling om Jens Bang Stenhuset. Her er mulighed for at have gæster med som gerne vil optages i Christian den Fjerdes Laug. 
 
Hvis man endnu ikke er optaget i Christian den Fjerdes Laug er der ved dette arrangement mulighed for at komme ind og blive optaget i Lauget. 
Vi er 4 på Erhverv Norddanmarks kontor som glæder sig til at blive optaget.
Hvis man i forvejen er optaget kan man på lige vis deltage i rundvisning og den historiske del som stolsbrødrende gerne stille op og fortæller, lige som man også kan se optagelsen af medlemmerne og ledsager af Erhverv Norddanmarks Seniorgruppe. - Al deltagelse i arrangementet kræver tilmelding. 

Christian den Fjerdes Lau blev stiftet den 16. december 1942 i Duus´ Vinkælder i det prægtige renæssancehus Jens Bangs Stenhus. Det skete i en, for Danmark særdeles mørk tid, midt under Anden Verdenskrig og den tyske besættelse.
Besættelsesstyrkerne fandt stort behag i den stemningsfulde og hyggelige vinkælder og besøgte den i stort tal. Dette harmede naturligvis byens borgere og for at skabe et fristed for "sande danskere", stiftede man Christian den Fjerdes Lau og erklærede vinkælderen for et klublokale, hvortil kun medlemmer af Lauget kunne få adgang mod fremvisning af et medlemskort. Såvel de tyske som de danske myndigheder måtte godkende de meget specielle vedtægter og regler for medlemmerne. Kom og hør meget mere til vores spændende arrangement. 
  • 14.15 - Registrering
  • 14.30 - Kaffe og kage 
  • 15.15 - Optagelse af Christian den Fjerdes Lau - Laugets historie herunder tiden under krigen er en integreret del af optagelsen samt historien om Jens Bang stenhuset og Christian den Fjerdes Lau
  • ca. kl. 16.30 - Tak for i dag. 
OBS! Du er først tilmeldt arrangementet, når du har modtaget en bekræftelse på mail.

OBS! Når du tilmelder dig dette arrangement, giver du samtidig dit samtykke til, at eventuelle billeder af dig må deles på sociale medier og Erhverv Norddanmarks hjemmeside.

Ved tilmelding skal man vælge ved rubrikken med pilen hvilken læsning man vil have til optagelse af Lauget. .Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest