Seniorgruppens julearrangement 2021: besøg på 4. maj kollegie


retur

Erhverv Norddanmark inviterer Seniorgruppens medlemmer og ledsagere til en spændende eftermiddag på 4. maj Kollegiet, som er vores juleafslutning og sidste arrangement inden jul.

Historie:
Perioden fra 1940 til 1945 er den grundigst undersøgte tidsramme i Danmarkshistorien, samt den periode med flest opførte monumenter og mindesmærker. Monumenterne og mindesmærkerne er især rejst til at ære mindet og erindringen om den danske modstandsbevægelse.

Baggrund for opførelse af 4. Maj-kollegierne
Ved et møde i Socialministeriet sidst i maj 1945 havde Mogens Fog (professor for særlige anliggender ved bladet Fri Danmark) samlet repræsentanter fra modstandsbevægelsen for at danne en støttefond for frihedskampens ofre, stiftet under navnet "Frihedsfonden".

Frihedsfonden fik hurtigt indsamlet større pengebeløb, som den 4. maj 1946 talte omkring fem millioner kroner. Beløbene kom både fra; donationer fra privatpersoner, forretningsindehavere, penge ved blandt andet salg af tændstikker markeret med frihedsfarverne mens Kong Christian d. 10 banede vejen og skænkede 25.000 kr., hvorefter større pengebeløb strømmede ind fra flere, i samtiden, betydningsfulde personligheder. På dette tidspunkt var formålet med Frihedsfonden at hjælpe ofre samt pårørende til modstandsfolk, der enten var faldet, skadet eller arresteret under krigen. Fonden kunne i denne forbindelse bistå med orientering om hjælp fra socialkontorene, samt praktisk og økonomisk bistand.

Program:
kl. 15: ankomst, modtagelse af Efor Morten Schubert Nielsen
  • rundvisning 
  • æbleskiver og gløgg i 4. maj Kollegies spisesal
  • banko
  • oplæg af Efor Morten Schubert Nielsen
Vi slutter af med et besøg af Lars Jespersen som har skrevet en nye historiske roman som han vil fortælle lidt om 'Boghandlerens søn', som foregår i Aalborg i 1620'erne.

Lidt om bogens handling: 
I løbet af kun tre år oplevede byen, at Jens Bangs stenhus blev bygget færdigt, som kronen på værket af en rivende udvikling i handelslivet, at byen blev ramt af sult og pest, og ødelagt af krig.
Indlægget handler om bogen, perioden og arbejdet med at skrive en historisk roman.

kl. ca. 18.tak for i dag

Det er meget historien om 4. maj kollegiet, som har en koblingen til Erhverv Norddanmark, og Erhverv Norddanmarks samarbejder bredt for de unges fremtidige engagement og selvstændighed. Det og meget mere vil Eforen sammen med Alumnerne fortælle om. 


OBS! Du er først tilmeldt arrangementet når du har modtaget en bekræftelse på mail.

OBS! Når du tilmelder dig dette arrangement giver du samtidig dit samtykke til, at eventuelle billeder af dig må deles på Facebook, LinkedIn og Erhverv Norddanmarks hjemmeside. .Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest