Godt nok er ikke godt nok


retur
Af formand Rasmus Haugaard, Erhverv Norddanmark

I begyndelsen af 70'erne var der på Danmarks dengang eneste tv-kanal en tegnefilm på Oplysning til Borgerne om Samfundet (OBS). Heri optrådte en nævenyttig lille mand, som blandt andet i forhold til arbejdsmiljø mente, at "godt nok er godt nok". Selvfølgelig hed han hr. Godtnok.

Pointen var, at det han foretog sig, netop ikke var godt nok. Og det var præcis det forhold, jeg kom til at tænke på i relation til Aalborg som erhvervsby.

Der har de seneste år været en voldsom vækst i Aalborg på en række parametre - eksempelvis universitet, infrastruktur, supersygehus, udflytning af statslige arbejdspladser, byggeri og udvikling i det øverste lag af byens kulturliv. Der er ingen tvivl om, at basen i dag er der, for at Aalborg kan være det naturlige sted for virksomheder at søge hen. Men uanset hvordan vi vender og drejer det: Aalborg er ikke en erhvervsby, for der er forholdsmæssigt skabt færre arbejdspladser her end andre steder i landet. Og evnen til at skabe arbejdspladser - blandt andet ved at tiltrække virksomheder - er nu en gang en forudsætning for at være en erhvervsby. Vi kan godt lide at fortælle os selv og hinanden, at der bliver skabt en masse arbejdspladser. Og det er korrekt, at Aalborg pt. er foran den plan, som Aalborg Erhvervsråd har lagt. Men det ændrer ikke på, at der ikke er ret meget at prale over, når vi ser på de byer, vi normalt sammenligner os med.

Vi skylder os alle sammen at være begejstrede over det, der allerede er skabt og der, hvor vi allerede er. Men vi må samtidig erkende, at Aalborg og Nordjylland for mange virksomheder og medarbejdere stadig er rigtig, rigtig langt væk fra der, hvor de befinder sig. Den opfattelse skal vi ændre på - og det gør vi altså ikke ved at blive ved med at mene, at det vi har opnået og det vi er, er "godt nok".

Det er tvingende nødvendigt, at vi løfter byen til et andet niveau, når der skal tiltrækkes nye virksomheder. Vi skal billedligt talt ganske enkelt være 20 procent bedre på alle parametre, hvis vi vil have virksomheder til at vælge os frem for eksempelvis trekantområdet. Det kræver commitment. Og det kræver, at vi sætter os ud over hr. Godtnoks tankegang. Faktum er, at godt nok ikke er godt nok. Og slet ikke i fremtiden.Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest