Mindst et klyngecenter skal til Nordjylland


retur
Af formand Rasmus Haugaard

Jeg har ingen naiv forestilling om, at statsminister Mette Frederiksen i særlig grad skal tilgodese Nordjylland, fordi hun kommer herfra. Eller at man kan fordre det af Ane Halsboe-Jørgensen, Rasmus Prehn eller Simon Kollerup i deres egenskab af ministre - alene med den begrundelse at de er valgt i denne del af landet.

Når det er sagt, falder det mig i betydelig grad for brystet, at man synes fuldstændigt at forbigå Nordjylland, når det gælder fordelingen af hovedkvartererne for de 12 klyngecentre inden for det nye erhvervsfremmesystem.

At ingen - som i ikke ét eneste - ser ud til at finde vej til Nordjylland, er beskæmmende. Det er meget svært at finde logikken i det. Vi har i denne region en betydelig repræsentation af virksomheder og forskningsmæssig viden, der kan berettige placeringen af et klyngecenter for den maritime sektor her. Det samme gælder fødevareområdet. Og energi.

Det giver udmærket mening at reducere antallet af erhvervsklynger i Danmark fra omkring 40 til 12. Men er hensigten at styrke landets erhvervsliv som helhed - og det tillader jeg mig at tro, er meningen med øvelsen - er det indlysende, at hele landet må være repræsenteret, når klyngecentrene bliver fordelt.

Af Socialdemokratiets program fremgår det, at man "ønsker et land i balance og arbejder for et sammenhængende Danmark med vækst og muligheder i alle dele af landet." Det ligner i mine øjne ikke ligefrem hverken balance eller fremme af sammenhængskraft, hvis man disponerer klyngecentrene sådan, som det aktuelt ser ud til, at man vil gøre.

Min opfordring til ministrene er, at de sammen med deres kolleger i regeringen og Folketinget kaster endnu et blik på landkortet og grundigt overvejer, hvordan de skaber et land i balance med lige muligheder for vækst i alle dele af landet.
Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest