To enestående arrangementer


retur
Af formand Rasmus Haugaard, Erhverv Norddanmark

Aalborg er denne sommer vært for to store arrangementer med appel til hver deres publikum og hver deres univers af internationale deltagere.

3.-6. juli får byen besøg af The Tall Ships Races - verdens største kapsejlads for skole- og øvelsesskibe. Efter publikumsmæssigt stadig større succeser i 1999, 2004, 2010 og 2015 byder Aalborg denne gang velkommen til omkring 70 skibe og tusinder af besætningsmedlemmer. For gæsterne er opholdet i Aalborg - det første stop på dette års månedlange sejlads - en glimrende anledning til at mærke byens vilje og evne til værtskab. For tusinder af frivillige er det en opvisning i effektivt samarbejde. Og for publikum er det en enestående mulighed for at opleve nogle af verdens smukkeste sejlskibe på nærmeste hold.

Man kan synes, at "enestående" er et overdrevent ord, når det i år er femte gang på kun to årtier, at Aalborg får besøg af tall ships-flåden. Men reelt er det en enestående begivenhed, for det står ingen steder, at Aalborg skal have dette arrangement med fire-seks års mellemrum. Det er ligesom eksempelvis OL noget, man søger om. Og noget man kun kan gøre sig forhåbning om at blive tildelt, hvis man har de rette kvalifikationer. Så megen desto mere grund er der til at lykønske os alle med The Tall Ships Race 2019 i Aalborg.

Sommerens anden store begivenhed er Ungdomslegene. Modsat The Tall Ships Races er der tale om et arrangement, Aalborg selv har skabt og udviklet gennem 40 år. Et arrangement som hvert fjerde år samler flere end 1.000 unge sportsfolk fra Aalborgs venskabsbyer til fire dage med fokus på kappestrid og samvær på tværs af alle mulige grænser.

Også Ungdomslegene fordrer en kæmpemæssig frivillig indsats, for budgettet er beskedent og arrangementet hviler i allerhøjeste grad på de involverede idrætsklubbers engagement.

Mens The Tall Ships Race 2019 primært kan opleves langs Limfjorden, er Ungdomslegene et arrangement, der vil kunne følges rundt om i byen, når der dystes i atletik, badminton, basketball, fægtning, futsal, gymnastik, golf, håndbold, judo, karate, fodbold, svømning, bordtennis, tennis og triatlon.

Også Ungdomslegene er et arrangement, der fortjener stor ros - ikke mindst fordi det vidner om den fortsatte lyst til at give byens gæster en oplevelse langt ud over det sædvanlige.Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest