3. kvartal 2019


Erhvervsturen 2019
Stemningen til dette års erhvervstur til København var på trods af tidlig flyafgang fra Aalborg Lufthavn intet mindre end forrygende.
Turen bød på talrige seværdigheder heriblandt et unikt indblik i virksomheden Mærsk efterfulgt af et inspirerende oplæg i Operahuset. Derudover var vi også forbi DR Byen for at se deres fantastiske kulisse og afslutningsvis besøgte vi den georgiske ambassade, der havde sørget for aftensmad bestående af dansk smørrebrød og georgisk vin.

Vi takker for en fantastisk tur og glæder os til at se jer til erhvervsturen 2020.


Galleri_2019/erhvervstur_koebenhavn

Nordjysk Åbningsdebat 2019
Selvom Den Tredje Limfjordsforbindelse ikke var på arrangørernes dagsorden, var den alligevel "elefanten i lokalet", da et rekordstort publikum 23. september 2019 mødte de nordjyske folketingsmedlemmer til Nordjysk Åbningsdebat. 

Der er tradition for stort fremmøde fra politikernes side og det kunne vi også glæde os over denne gang, hvor alle nyvalgte på nær statsministeren mødte op. Der var tale om den stærkeste holdopstilling i adskillige år - og nu med flere nordjyske ministre i panelet. Efter den indledende runde, hvor alle folketingsmedlemmerne fokuserede på områder, der vil være i deres fokus i det nye arbejdsår, fordelte politikerne og de godt 200 deltagere sig i grupper, der drøftede tre overordnede emner. Efter oplæg fra prodekan Jakob Stoustrup fra Aalborg Universitets tekniske fakultet drøftede den første gruppe "Et mere grønt og bæredygtigt
Nordjylland", mens gruppe to debatterede et nyt udligningssystem, der kan være fundament for et Nordjylland og Danmark i balance. Her var det Jammerbugts borgmester Mogens Gade, der leverede oplægget. Endelig blev der i den tredje gruppe talt om, hvordan det kan komme til at gå endnu bedre - og her var det Regional Nordjyllands udviklingsdirektør Henning
Christensen, der leverede de indledende ord. Efter en times debat i grupperne mødtes alle i plenum, hvor Nordjyske Mediers Søren Wormslev tog endnu en runde med udvalgte politikere.


Galleri_2019/NordjyskAAbningsdebat_2019

Bliv klogere på digitalisering
Dette arrangement, som vi holdt i samarbejde med Snapp ApS, havde et fantastisk fremmøde og gav publikum indblik i digitalisering i et forretningsmæssigt perspektiv og hvordan digitalisering vil forandre fremtiden. Pernille Kræmmergaard fra Digitaliseringsinstituttet talte om de evner, der er nødvendige for at mestre den digitale transformation, mens Jacob Boesen fra Snapp forklarede mulighederne for digitalisering og optimering i en virksomhed ved brug af apps. Anders Verwohlt fra Valhal Connect fortalte om appen MoveOn, der har til formål at effektivisere brugen af gennemslagspapiret i forhold til syn af lejligheder. Og endelig præsenterede Peter Sperling fra Innovationsfonden muligheder for at booste digitaliseringen i virksomheden ved hjælp af projekter.

Galleri_2019/Snapp

Bæredygtighed i et forretningsmæssigt perspektiv
Efter et døgn med massiv regn kvitterede solen med varmende stråler over Limfjorden, da vi 11. september 2019 i anledning af Aalborg Bæredygtighedsfestival indbød til morgenmøde om FN´s 17 Verdensmål i et erhvervsmæssigt perspektiv. Prodekan Jakob Stoustrup fra Aalborg Universitet indledte med at sætte fokus på fup og fakta i relation til verdensmålene:

"Siden begyndelsen af oplysningstiden har verden samlet set bevæget sig jævnt fremad på verdensmålene. Faktisk er vi svimlende tæt ved mål på de fleste, men det sidste stykke kræver en enorm indsats. Der er brug for massivt samarbejde mellem hele verdens befolkning - på tværs af lande, offentlige og private virksomheder samt professioner og industrier. Vi kan og skal opnå verdensmålene", sagde Jakob Stoustrup - og med reference til John F. Kennedy: "Not because they easy, but because they are hard."

Dagens møde bød desuden på eksempler på konkret handling, leveret af Bconzept, Jysk Energi, Sushimania, Ecobility og Pond, mens Kirkegaard Consult samlede op på dagens indlæg.


Galleri_2019/Baerdygtighedsfestival

Nordjysk Erhvervsudvikling - nu i Frederikshavn
Borgmesterindlæggene fra Birgit S. Hansen (Frederikshavn) og Thomas Kastrup-Larsen (Aalborg) var skarpe og diskussionslysten livlig, da Erhverv Norddanmark og Frederikshavn Erhvervsråd/Erhvervshus Nord den første mandag i september 2019 satte den nordjyske erhvervsudvikling til debat.

I Spar Nord-loungen i Arena Nord i Frederikshavn blev der blandt andet talt om arbejdspladsvækst, rekruttering af medarbejdere, infrastruktur, bosætning og samarbejde med Aalborg Universitet - og under Jørgen Pyndts ledelse drøftede repræsentanter for MAN Energy Solutions, Scandic The Reef, Frederikshavn Havn og universitetet udviklingsmuligheder og -udfordringer.


Galleri_2019/dansk_erhvervsudvikling_2019

Trademark: Tætpakket fredagstur til Amsterdam
Den sidste fredag i august blev indledt med en uforglemmelig og spændende tur til Amsterdam for vores Trademark- medlemmer. Turen bød på et tætpakket program, hvor hovedfokusset blandt andet var på bæredygtig byudvikling, innovativ transport samt socialt samvær.
Vi udforskede og besøgte interessante attraktioner som Ajax Arena, hvor vi helt ekstraordinært kom bag om bag stadion. Efterfølgende var vi også ude og opleve universitet Amsterdam Smartcity (TBC), som er kendt for at udvikle innovative autonome både, som kan sejle mellem kanalerne. Derudover besøgte vi også entreprenørvirksomheden TQ Tech Hub, der overraskede med sin fantastiske arbejdsatmosfære samt Roboat Exhibition, hvor vi fik et utroligt indblik i, hvordan autonome både bestyres. Yderligere var vi også på en dejlig kanalrundfartstur og et hyggeligt visit hos Heineken, som selvfølgelig blev sluttet af med en øl eller to.


Galleri_2019/AMS19

Ambassadørbesøg under The Tall Ships Race 2019 i Aalborg 
Vejret viste sig fra en temmelig uvenlig side, men det lod den amerikanske ambassadør Carla Sands sig ikke mærke med, da hun var æresgæst til et særdeles velbesøgt arrangement under The Tall Ships Races i Aalborg.

På trods af at der var tale om en sommerferiemåned, var interessen for arrangementet meget stor. Først samledes de mange deltager i det smukke auditorium på Utzon Center til et kort indlæg fra ambassadøren efterfulgt af en paneldebat om eksport til og samhandel med ikke mindst USA. Og derefter gik de mest vejrbestandige af deltagerne videre til det hollandske skib Gulden Leeuw for at runde dagen af.

Tak til vores hovedsponsor Spar Nord for at medvirke til realisering af arrangementet.

Galleri_2019/Tall_ship_races_2019

Nordjysk Erhvervsudvikling - i Hjørring
Erhverv Norddanmark sendte en delegation på 50 medlemmer til en debat med Hjørrings borgmester Arne Boelt og viceborgmester Henrik Jørgensen, hvor temaet var "Nordjysk Erhvervsudvikling - sammen er vi stærkere". Efter mødet fik medlemmerne mulighed for at opleve Hjørringrevyen, som med et stjernebesat hold henrykkede deltagerne, der kørte til og fra Hjørring med Nordjyske Jernbaner.


Galleri_2019/Nordjysk_dagsorden_2019
Hovedsponsor:
Business-sponsorer:


ERHVERV
NORDDANMARK

Nyhavnsgade 2
9000 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk

Følg os via

Tilmeld eNYHEDSBREV
MISSION
Det er Erhverv Norddanmarks mission som tværfagligt erhvervsnetværk at være erhvervslivets samlende talerør og give regionens virksomheder værdi gennem dynamik, udvikling og vidensdeling.

VISION
Erhverv Norddanmark er proaktiv i den erhvervspolitiske debat og er den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark.

Ældst · Størst · Stærkest